fbpx

Borda Áron

Email: borda.aron@corvinusagribusiness.hu

Agrárszakmáért felelős alelnök

Borda Áron vagyok, az agrárszakmáért felelős alelnöke ennek a dinamikusan fejlődő diákszervezetnek. Születésem óta részét képezi az életemnek a mezőgazdaság, ugyanis a családom generációk óta a Duna-kanyarban él és gazdálkodik, emellett pedig a Szentendrei piacon értékesíti termékeit. Családom fő profilja a tej és tejtermék, a téli időkben hurka, kolbász, de emellett zöldség és szamócatermesztéssel is foglalkozunk. Igyekszünk vásárlóinkat minél szélesebb minőségi áruválasztékunkkal kiszolgálni.

A gimnázium után sikerült egy olyan szakot találnom, ahol a gazdálkodástudomány és a mezőgazdaság ötvöződik, így 2015 óta járok a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakára. Elhivatottságom és tudásszomjam motivált arra, hogy egyetemi tanulmányaim kezdetén csatlakozzak a diákszervezethez. Azóta is aktív tagja vagyok, és így kiemelten büszke vagyok arra, amit ez idáig elért a szervezet, ugyanis az utóbbi 3 évben rengeteget fejlődtünk.

A jövőbeni célom az, hogy diáktársaimnak megmutathassam az agrárszakma gyakorlati oldalát is. Olyan hasznos tudásra szeretnék társaimmal együtt szert tenni a szervezett előadások, kurzusok és üzemlátogatások keretein belül, amit később a munkaerőpiacon elhelyezkedve remekül tudunk hasznosítani. Továbbá fontos, hogy a fiatalok számára megmutathassuk a mezőgazdaság vonzó oldalát, ugyanis ebben az egyre inkább elöregedő ágazatban nagy szükség van a vérfrissítésre. Vidék! Fiatalság! Jövő!