fbpx

István Gábor

Email: istvan.gabor@corvinusagribusiness.hu

Agrotechnikai referens

István Gábor

István Gábor vagyok, szekszárdi lakos. Mindig is meghatározó szereppel bírt az életemben a vidék és a természet közelsége, akárcsak a legkülönfélébb géptechnikák. Habár családomban az agrárszakma nem volt jelen hivatásszerűen, -szekszárdiakhoz hűen- nagyszüleim óta rendelkezünk tanyabirtokkal, ahol szőlő ültetvény, gyümölcsfák, és konyhakert is megtalálható. Talán innen is ered, hogy kötődöm a gazdálkodáshoz, kertészethez. Érdeklődési körömnek megfelelően felsőfokú tanulmányimat így 2018 szeptemberében a Budapesti Corvinus Egyetem vidékfejlesztési agrármérnöki szakán kezdtem meg. 

2019 őszétől vagyok a Corvinus Agribusiness tagja, bár eseményein már a „hallgatói pályafutásom” kezdete óta többször részt vettem, követtem a szervezet működését. Csatlakozásomkor egyértelmű volt számomra, hogy a „CA” növelni fogja szakmai tudásomat, ugyanakkor a már meglévő agrotechnikai ismereteimet és ez iránti elhivatottságomat is kamatoztatni tudom majd a szervezetben. 

Gyerekkoromban az agrárium legmeghatározóbb része számomra maguk az agrárgépek voltak. Folyamatosan követtem és csodáltam a legújabb gépeket és amint csak megláttam egyet, azonnal „analizáltam” magamban annak típusát, működését és nagyszűrű megjelenését. Mire egyetemre kerültem, hobbimnak köszönhetően széles tudásra tettem szert az erőgépek és munkagépek területén, ezt pedig szeretném hasznosítani és tovább bővíteni a szervezet érdekében. 

Minden tudásommal és legjobb képességeimmel azon vagyok, hogy agrotechnikai referensként, a Covinus Agribusiness tagjai a legfrissebb és legjelentősebb agrártechnikai, technológiai és innovációk tudásával rendelkezzenek, ezáltal pedig szervezetünk egyik fő mozgatórugója lehessen a high-tech agrárium fiatalokkal való megismertetésében.