fbpx

Karintia Kft.

A cég bemutatkozása:

A vasvári székhelyű Karintia Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Szolgáltató Kft. 1995. óta aktívan vesz részt Nyugat- és Közép- Európában a szántóföldi növénytermesztés termékeinek bel- és külkereskedelmében.

Tevékenységi körünk két alapvető része:

  • Növényvédőszervetőmagműtrágya és termény kereskedelem,
  • Vetőmag szaporítás és feldolgozása a Vasvári vetőmagüzemünkben.

Cégünk 2000. január 1-től az egyik legnagyobb, több mint 40 éves múlttal rendelkező Svájci – Ausztriai kereskedőház, az Agrarcommerz AG – Mauthner Csoport érdekeltségi körébe került, ami a stabil pénzügyi háttér mellett új lendületet adott a vetőmag- és a terménykereskedelmi tevékenységünknek is.

A Karintia Kft. kiváló minőségű őszi és tavaszi vetőmagokat szaporít, dolgoz fel és forgalmaz, melyekkel jelen vagyunk az egész országban közvetlenül, illetve forgalmazóinkon keresztül. Saját fajtáinkon kívül ajánlatunkban szerepelnek a legjobb minőségű Magyarországon elismert repce, őszi és tavaszi árpa, kukorica, napraforgó és egyéb vetőmagok.

Földrajzi elhelyezkedésünk lehetővé teszi, hogy mind vasúton, mind közúton könnyen elérjük külföldi szomszédainkat. Export tevékenységünk fő irányai Ausztria, Szlovénia, Svájc, Szlovákia, Németország és Olaszország.

A Karintia Kft. az egész ország területén vásárol terményeket (étkezési és takarmány búzát, durum búzát, takarmány kukoricát, napraforgót, repcét takarmány árpát, stb.) belföldi partnerei (takarmánykeverők, malmok) részére is.

A dinamikus fejlődés eredményeként ma már elmondhatjuk, hogy cégünk Vas megye legnagyobb árbevételével rendelkező mezőgazdasági vállalkozása.

Hisszük, hogy a velünk való együttműködés nagyban hozzájárulhat az Önök sikeréhez.

dr. Maria Gohn-Mauthner
ügyvezető igazgató

Bene Zoltán
cégvezető

Weboldal: https://karintia.hu/