fbpx

Kövesdi Lilla

Kövesdi Lilla

Kövesdi Lillának hívnak és bajai lányként kerültem 2016-ban Budapestre, ahol a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási és Menedzsment alapszakán kezdtem el egyetemi tanulmányaimat angol nyelven, azonban mára már Vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatóként folytatom tanulmányaimat. Az egyetem miatt Budapesten élek, azonban igyekszem minél több időt Baján tölteni, hiszen a vidék szeretete kicsi koromtól a mai napig fontos szerepet játszik az életemben. A családomhoz – több generációra visszamenőleg – mindig közel állt a mezőgazdaság, valamint a családi vállalkozás és a szüleim hatására én is abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy gyerekkorom óta testközelből figyelhetem az agráriumban történő eseményeket, változásokat.  

Számomra nem volt kérdés, hogy az egyetemi tanulmányaim mellett a meglévő mezőgazdasági ismereteimet bővítsem, és naprakész információkhoz jussak hozzá. Ehhez kiváló lehetőség volt a Corvinus Agribusiness, ahol 2018 tavaszán előadás referensnek, majd 2019 tavaszától szervezeti működésért felelős alelnöknek választottatok meg. Az elmúlt két év, mind szakmai mind közösségi eseményeinek tapasztalataira alapozva idén a diákszervezet elnökségében az elnöki pozíciót töltöm be, hiszen célom a szervezet jövőbeni működésének megalapozása, a szervezet szakmai alapjainak biztosítása. A pozíció betöltése során fontosnak tartom az elnökség hatékony működésének biztosítását, mely elősegíti a szakmai és közösségi események megvalósítását, valamint feladatomnak tekintem, hogy lehetőséget biztosítsunk a fiatalok számára az előadásaink, konferenciáink, kurzusaink, valamint szakmai programjainkon keresztül a folyamatos fejlődésre, miközben szem előtt tartjuk a generációváltás fontosságát is. A szakmai programok mellett szeretnék nyitni más egyetemek felé, valamint szorgalmazom az új szakmai kapcsolatok kiépítését, továbbá szívvel-lélekkel azon leszek, hogy olyan minőségi rendezvényeken vehessünk együtt részt, mint az Agribusiness Konferencia.  

A jövőben is mezőgazdasággal szeretnék foglalkozni, ezért is gondolom azt, hogy diákszervezetünk nagy lehetőséget kínál mindannyiunk jövőjének megalapozásához. Ebből kifolyólag minden erőmmel azon vagyok, hogy ezeket a lehetőségeket szervezeti szinten kihasználjuk, továbbá minél több egyéni lehetőséget kínáljunk tagjainknak is, elősegítve ezzel szakmai fejlődésüket, mindemellett egy összetartó, szakmailag képzett közösséghez tartozhassunk. 

Hiszem, hogy mi, a fiatalok, meghatározzuk a magyar mezőgazdaság jövőjét, fontos szereplői leszünk és mindemellett felelősséggel is tartozunk érte. 

Vidék. Fiatalság. Jövő.