Németh Szabolcs

Email: nemeth.szabolcs@corvinusagribusiness.hu

Németh Szabolcs vagyok, lakhelyem a Vas megyei Vasvár, így a vidék szeretete már első lélegzetvétellel belém ivódott. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy családom révén már korán megismerkedtem a mezőgazdaság rejtelmeivel, ezért nem volt kérdéses számomra a szakmaválasztás. Így 2015-ben a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakán kezdtem el egyetemi tanulmányaim.

Angol és német nyelvből is középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezem. Kedvelt tevékenységeim közé tartozik a túrázás, természetjárás.

2015-ben csatlakoztam a Corvinus Agribusiness diákszervezethez. Egyetemi tanulmányaim, otthoni tapasztalataim és a különböző agrár-előadásokon, konferenciákon felhalmozott tudásomból szerettem volna valamit visszaadni az egyetemi közösségnek, ezért 2016-ban megpályáztam és elnyertem a Corvinus Agribusiness közösségi vezető posztját, majd pedig 2017 tavaszán elnökként szavaztak nekem bizalmat tagtársaim.

Meggyőződésem, hogy a magyar vidék és az agrárium jövője a fiatalságban rejlik. Ezért szívügyemnek tartom, hogy a Corvinus Agribusiness minél több szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson mezőgazdasági, agrárüzleti és vidékfejlesztési területen a fiatal generációnak. Ennek érdekében a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy előadásaink, kurzusaink, valamint szakmai útjaink a lehető legjobban szolgálják a fiatalok tudásának bővítését.

Hiszem, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk tagjaink szakmai előmeneteléhez, melynek köszönhetően ők lesznek azon generáció alapkövei, akik közös munkával felvirágoztatják a magyar vidéket és hazánk mezőgazdaságát.