fbpx

Németh Szabolcs

Németh Szabolcs vagyok, lakhelyem a Vas megyei Vasvár, így a vidék szeretete már az első lélegzetvétellel belém ivódott. Már korán megismerkedtem az agrárium rejtelmeivel, hiszen családom több nemzedék óta mezőgazdasággal foglalkozik, ezért nem volt kérdéses számomra a szakmaválasztás. 2015-ben a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakán kezdtem el egyetemi tanulmányaim, ahol 2019-ben diplomáztam. Jelenleg szintén itt tanulok, vállalkozásfejlesztés mester szakon.

Angol és német nyelvből is középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezem. Kedvelt tevékenységeim közé tartozik a túrázás, természetjárás.

2015-ben csatlakoztam a Corvinus Agribusiness diákszervezethez. Egyetemi tanulmányaim, otthoni tapasztalataim és a különböző agrár-előadások, konferenciák alkalmával felhalmozott tudásomból szerettem volna valamit visszaadni az egyetemi közösségnek, ezért 2016-ban megpályáztam és elnyertem a Corvinus Agribusiness közösségi vezető posztját. Majd 2017 tavaszán megválasztottak a diákszervezet elnökének. Azóta pedig immár harmadszorra is bizalmat szavaztak nekem tagtársaim az éves tisztújítások során.

Meggyőződésem, hogy a magyar vidék és az agrárium jövője a fiatalságban rejlik. Ezért szívügyemnek tartom, hogy a Corvinus Agribusiness minél több szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson mezőgazdasági, agrárüzleti és vidékfejlesztési területen a fiatal generációnak és felhívja mind a fiatalok, mind pedig az agrárium szereplőinek figyelmét a nemzedékváltás fontosságára az ágazat jövőjének szempontjából. Ennek érdekében a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy előadásaink, konferenciáink, kurzusaink, valamint szakmai útjaink a lehető legjobban szolgálják a fiatalok tudásának bővítését és bevonásukat a hazai agrárium vérkeringésébe. Hiszem, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk a jövő agrárszakembereinek szakmai előmeneteléhez, melynek köszönhetően ők lesznek azon generáció alapkövei, akik közös munkával felvirágoztatják a magyar vidéket és hazánk mezőgazdaságát.